Mainos

Kiiltotuhkapensaan lisäys

Mainos

Miten lisään kiil­to­tuh­ka­pen­sas­ta sie­me­nis­tä?

Tuhkapensaiden siemenet tarvitsevat itääkseen viiden kuukauden lämpökäsittelyn ja kolmen kuukauden kylmäkäsittelyn. Kerää siemenet, kun ne ovat kypsyneet. Pese hedelmämalto pois. Sekoita siemenet kosteaan hiekkaan tai hiekan ja turpeen seokseen. Pane siemenseos minigrip-pusseihin ja pimeään kaappiin noin 20 asteen lämpöön. Muista merkitä kylvöpäivä ja kasvin nimi.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Maaliskuulla voit aloittaa noin kolmen kuukauden kylmäkäsittelyn. Siihen sopii jääkaappilämpö eli 1–5 astetta. Kylvös ei saa välillä kuivua. Jääkaappi, jossa säilytetään hedelmiä, ei sovi siementen säilyttämiseen. Hedelmistä erittyvä etyleenikaasu estää siementen itämisen.

Kotipuutarhuri voi kylvää siemenet suoraan ulos puutarhaan jo syksyllä tai vasta keväällä, mutta silloin itäminen tapahtuu vasta vuoden päästä keväällä.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (2)
Meilläkotona.fi:n toimitus
31.08.2016

Hei Auringonkukka,
Toki kannattaa tarkkailla hiekan/hiekka-turveseoksen kosteutta, mutta yleensä kun se on kosteaa siementen sekoitusvaiheessa, tiiviisti suljettu muovipussi kyllä säilyttää kosteuden hyvin. Toivottavasti onnistut!

Auringonkukka
28.08.2016

Hei, olen kokeilemassa tätä siemenistä istuttamista. Pitääkö lämpökäsittelyn aikana siemenille tehdä jotain, kastella hiekkaa välillä? Onko muita vinkkejä? Kiitos!