Mainos

Omenapuun alustan hoito

No image
Mainos
Pihamme on vanha, samoin nurmikko. Olen istuttanut uusia hedelmäpuita vapaalle nur­mik­koa­lu­eel­le viimeisen 1-5 vuoden aikana. Yritän epä­toi­voi­ses­ti säilyttää puun ympäristön mullalla, mutta vanha nurmikko kasvaa voimalla sitä umpeen. Onko haitallista, jos annan nurmikon vallata myös puiden alustan ja leikkaan sen ruo­hon­leik­ku­ril­la lyhyeksi? Vaatiiko hedelmäpuu oman "reviirin"?

Nurmikko on kaunis ja helppohoitoinen puiden alla, mutta omenapuut eivät menesty nurmikossa parhaalla mahdollisella tavalla. Jos alustat halutaan pitää nurmikolla, pitäisi puun tyvellä kuitenkin pitää halkaisijaltaan ainakin 70 sentin mittainen mullosympyrä. Nurmikon leviämisen mullosympyrään voi estää peittämällä alueen puukatteella tai katekankaalla, jonka reunat mullataan maahan.

Nurmikko kuluttaa puulta vettä ja ravinteita. Jos puun alla on nurmikkoa, on muistettava kastella ja lannoittaa paitsi omenapuuta, myös nurmikkoa. Puun ravinteiden saannin voi varmistaa sijoittamalla lannoiterakeet maahan pisteltyihin reikiin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)