Mainos

Viirukirjotähden hoito

Mainos

Miten hoidan vii­ru­kir­jo­täh­teä?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Viirukirjotähti (Haworthia fasciata) vaatii paljon valoa. Se viihtyy parhaiten itä-, etelä- tai länsi-ikkunalla. Keväällä ja kesällä se pitää kuitenkin suojata kaikkein voimakkaimmalta auringolta. Kasvi on herkkä mätänemään, joten kastele sitä harkiten etenkin talvella. Se ei myöskään kestä pitkäaikaista kuivuutta. Anna sille mieluiten tilkka vettä kerralla ja kastele uudelleen vasta, kun multa on varmasti kuivahtanut. Liian kuivana pidetyn kasvin lehdet alkavat kuihtua kärjistä alkaen.

Voit lannoittaa kesällä parin viikon välein kaktuksille tarkoitetulla lannoitteella. Jos käytät tavallista lannoitetta, annostele sitä vain puolet purkin kyljessä annetusta ohjeesta.

Viirukirjotähti viihtyy normaalissa huoneenlämmössä vuoden ympäri. Talvella lämpötila voi laskea viiteenkin asteeseen ilman, että siitä olisi kasville haittaa. Mitä viileämmässä kasvi on talvella, sitä vähemmän sitä pitää kastella.

Aito viirukirjotähti on harvinainen, ja yleensä sillä nimellä myydään virheellisesti pallerokirjotähden (H. attenuata) viirullisia lajikkeita, joista yleisin on ’Big Band’. Kasvatuksen kannalta nimellä ei onneksi ole merkitystä, sillä kumpaakin lajia hoidetaan samalla tavalla.

Visa Lipponen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)