Mainos

Viirivehkan vaivat

No image
Mainos
Viirivehkani näivettyy selvästi. Lehdet muuttuvat kärjestä alkaen ruskeiksi ja pehmeiksi, myös uudet lehdet. Olosuhteet ovat samat kuin ennenkin. Kasvi on varjoisassa paikassa, lämpötila on kyllä melko korkea. Olen kastellut kasvia sään­nöl­li­ses­ti, mutten mielestäni liian usein. Vettä olen antanut vasta, kun kukka näyttää tarvitsevan sitä eli nuupahtaa hieman. Vaivaako kasviani jokin tauti?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Huonekasvien huonovointisuuteen ei välttämättä löydy yhtä selkeää syytä. Esimerkiksi valon niukkuus yhdessä korkean lämpötilan kanssa saattaa haitata viirivehkasi kasvua. Laji on myös erittäin tarkka kastelun suhteen. Viirivehka on alun perin kosteikkokasvi. Mullan totaalinen kuivuminen, mihin nuupahtaminen viittaisi, aiheuttaa mm. mainitsemiasi oireita eli lehtien kärkien ruskettumista. Jatkuva märkyyskään ei ole hyväksi, sillä myös liika kastelu lakastuttaa kasvia. Kerrot myös lehtien pehmenemisestä, mikä saattaa viitata johonkin sieni- tai bakteeritautiin. Kokeile ensiapuna kasvin siirtämistä hiukan valoisammalle paikalle ja anna vettä hieman ennen kasvuston nuupahtamista. Viirivehka pitää myös sumuttamisesta.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (1)
Aila
25.02.2016

Mulla on sama ongelma vehkani kanssa. Kun hoito siirtyi minulle alkoi lehtien ruskettuminen. Uudetkin lehdet ruskettui. Nyt vasta tajusin, että annoin sille lannoitetta talvella, se on varmaan syy. Vaihdoin nyt mullan kesää vasten vaikka on vielä talvi, ja en lannoita. Katsotaan keväällä. Nyt alkoi tehdä myös nuppuja, vaikka on tosi ruma :D