Mainos

Tuholaisia orkidealla

No image
Mainos
Män­ty­suo­pa­liu­os ei tehoa orkidean tuholaisiin. Mitä teen?


Mäntysuopa tuskin tepsii muihin tuholaisiin kuin seittiä muodostaviin vihannespunkkeihin. Niitäkään se ei hävitä kokonaan.

Paras tuholaisten torjuntatapa on käyttää kasvien tuholaisten torjuntaan tarkoitettuja aineita. Aerosolisumutteet tepsivät hyvin vihannespunkkeihin ja ripsiäisiin.

Ruskeina kohoumina näkyviin kilpikirvoihin ja pientä pumpulituppoa muistuttaviin villakilpikirvoihin kannattaa käyttää nestemäisiä torjunta-aineita, kuten pyretriiniä.

Kilpi- ja villakilpikirvat ovat vaikeita hävitettäviä, sillä ne pitäisi raaputtaa pois kasvista, jotta myrkytyksestä olisi kunnolla hyötyä.

Tuholaisten torjunnassa on tärkeää muistaa käsittelyn toistaminen ainakin kaksi, mieluummin kolme kertaa. Siten tuholaisten munista ei pääse kehittymään uusia munivia sukupolvia.

Lehdissä voi esiintyä myös ruskeita täpliä, jotka etenkin paksulehtisillä orkideoilla voivat painua pienelle kuopalle. Ne ovat kuollutta solukkoa, joka on syntynyt esimerkiksi jonkin hyönteisen puraisusta. Tämä ei välttämättä kieli siitä, että kasvissa on tuholaisia.

Myös bakteerit ja sienet voivat aiheuttaa lehtiin ruskeita täpliä. Niiden torjuminen on vaikeaa. Tuuletuksen ja ilman liikkuvuuden parantaminen sekä lehtien sumutuksen välttäminen ovat ainoita asioita, mitä kotikasvattaja voi tehdä.

Visa Lipponen
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)