Mainos

Traakkipuussa töhnää

Mainos

Mikä traakkipuuta vaivaa? Lehtien pinnassa on valkeaa töhnää, lehdet ruskettuvat ja putoavat. Onko mitään tehtävissä?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Reunustraakkipuussasi (Dracaena reflexa var. angustifolia, aikaisemmin D. marginata) on villakilpikirvoja. Pahasti villakilpikirvojen vaivaama kasvi kannattaa aina myrkyttää, mieluiten suihkuttamalla kasvi läpikotaisin nestemäisellä tuholaisten torjunta-aineella. Myös monet suihkepulloissa myytävät sumutteet toimivat. Niiden käyttöä kuitenkin hankaloittaa se, että myrkkyä ei välttämättä pääse lehtihankoihin ja muihin ahtaimpiin kasviväleihin, joissa tuholaiset mielellään oleilevat.

Voit ostaa huonekasvien tuholaisten torjuntaan tarkoitettuja aineita kukkakaupoista ja isoista marketeista. Varmista tuoteselosteesta, mikä aine sopii parhaiten käyttöösi. Esimerkiksi akvaariokalat ja pienet lemmikit ovat monille aineille herkkiä. Varmista myös, että aine tepsii erilaisiin kilpikirvoihin. Myrkyt eivät tehoa tuholaisten muniin, joten toista myrkytys vähintään kaksi, mieluiten kolme kertaa torjunta-aineen tuoteselosteessa mainituin väliajoin. Tällöin munista kuoriutuvat toukat eivät ehdi kasvaa lisääntymisikäisiksi.

Tuholaisten takia lehtensä menettänyttä reunustraakkipuuta ei kannata heti heittää pois. Yleensä se kasvattaa uudet lehdet pian tuholaisten häätämisen jälkeen.

Visa Lipponen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)