Mainos

Oliivipuun hoito

Mainos

Miten hoidan oliivipuuta? Miten se viihtyy kesän parvekkeella ja talven si­sä­ti­lois­sa?

Oliivipuu (Olea europaea) viihtyy kesän sekä sisällä että ulkona. Pitää kuitenkin muistaa, että kun kasvin vie sisältä ulos, niin sitä ei pidä sijoittaa heti suoraan aurinkoon. Silloin sen lehdet palavat varmasti. Varovasti kesän mittaan aurinkoon totuttamalla kasvi kestää loppukesästä jo melko raakaakin paahdetta. Oliivi pärjää talven asuinhuoneen lämmössä, mutta on vain eduksi, jos se on silloin viileämmässä, noin 5–10 asteessa. Talvella kaikki liikenevä valo auttaa kasvia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kastele multa aina kunnolla ja anna sen sitten kuivahtaa ennen uutta kastelua. Sumuta kasvia aina silloin tällöin, sillä oliivi pitää sumutuksesta.

Voit säädellä ruukun koolla kasvin kokoa: mitä pienemmässä ruukussa se on, sen hitaammin se kasvaa. Jos istutat oliivipuun joka vuosi edellistä hieman suurempaan ruukkuun, ei kasvia tarvitse lannoittaa, mutta jos annat sen kasvaa vuosia samassa ruukussa, se kaipaa kesällä lannoitusta muutaman viikon välein. Kasvia ei tarvitse leikata, ellet halua muotoilla sitä. Muutoin oliivipuu kestää leikkaamista oikein hyvin.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)