Mainos

Muurahaiset pois ruukusta?

Mainos

­Mau­riai­set pääsivät ruukkuun, kun peikonlehti oli kesän ulkona. Vaihdoin mullan jo kertaalleen, mutta ilmeisesti en tarpeeksi tarkkaan.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Ruukkuun pesiytyneistä mauriaisista eli sokerimuurahaisista (Lasius niger) pääsee eroon käyttämällä muurahaissyöttiä, joka asetetaan muurahaisten kulkureitin varrelle. Muurahaiset kuljettavat pesäänsä syötissä olevaa torjunta-ainetta, joka vähitellen tappaa koko yhdyskunnan. Erimerkkisiä muurahaissyöttejä myyvät lähes kaikki puutarhamyymälät sekä marketit, joissa on puutarhaosasto.
Myös monet nestemäiset torjunta-aineet tepsivät muurahaisiin. Niitä myydään puutarhamyymälöissä ja marketeissa valmiiksi laimennettuina sumutepulloina. Sen sijaan, että sumuttaisit kasvin, kierrä suutinosa pois ja kaada nestettä tasaisesti koko mullan pinnalle levittäen suoraan ruukkuun.
Tutustu huolella myrkkyjen tuoteselosteeseen jo liikkeessä, sillä erilaisissa myrkyissä käytetyt vaikuttavat aineet voivat olla haitallisia lapsille, lemmikeille tai akvaarioiden eläimille.
Voit myös toimia luonnonmukaisesti. Koska mauriaisia tuli mullanvaihdon jälkeen uudelleen, se tarkoittaa sitä, että ruukussasi on uusia mauriaisia tehtaileva mauriaiskuningatar. Voit vaihtaa mullan vielä kerran ja etsiä kuningattaren. Kuningattaren erottaa siitä, että se on monta kertaa työläismauriaisia suurempi. Kun hävität kuningattaren, ei uusia mauriaisiakaan enää synny.
 

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)