Mainos

Muurahaiset perennapenkissä

Mainos

Istutin viime kesänä lukuisia perennoja. Taimet olivat hienoja ja kukoistivat vielä lop­pusyk­sys­tä. Annoin niille myös syys­lan­noi­tet­ta. Eilen pe­ren­na­penk­kiä siistiessäni huomasin muu­ra­hais­pe­sän valkoisine munineen. Voivatko muurahaiset syödä kasvien juuristoa ja miten saan ne kuk­ka­pen­keis­tä pois? Löytämäni munat ja muuraiset kaivoin pois, mutta pesiähän voi olla muu­al­la­kin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Keltiäisten tai mauriaisten pesiä voi olla maassa hyvinkin tiheässä. Erityisen hyvin ne viihtyvät kivijalan vieressä, laatoitusten alla tai hiekkapitoisessa maassa. Kasvin juuristo ei muutamasta muuurahaisesta häiriinny, mutta isoksi kasvava muurahaisyhteisö saattaa heikentää kasvuoloja.

Pesien kaivaminen saa muurahaiset muuttamaan kukkapenkistä tai kasvimaalta. Vaikutusta voi tehostaa kastelemalla alue saippualiuoksella, pyretriiniliuoksella tai muurahaisten torjunta-aineella. Joidenkin kokemusten mukaan kanelin ripottelu kasvien ympärille karkottaa muurahaiset. Uusien pesien syntyä voi estää seuraamalla muurahaisten kulkureittejä ja esiintymispaikkoja pihassa. Muurahaisten vaivaamia kasveja voi ruiskuttaa tolu-, mäntysuopa- tai nokkosliuoksella.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)