Mainos

Miten jalokärhöä lannoitetaan?

No image
Mainos
Miten jalokärhöä lannoitetaan ja hoidetaan?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Jalokärhölajikkeet tarvitsevat kukintaansa paljon ravinteita ja riittävästi kastelua kuivina kausina. Kaikkien kärhöjen viihtymisen ehdoton edellytys on, ettei aurinko pääse paistamaan niiden tyville. Maanpinta on hyvä peittää rehevillä maanpeitekasveilla, matalilla perennoilla tai yksivuotisilla kesäkukilla. Ne eivät haittaa kärhöjen kasvua.

Jalokärhöille kannattaa tehdä täsmälannoitus eli sekoittaa veteen jotain moniravinnelannoitetta. Nestemäistä lannoiteseosta kaadetaan kärhön lähelle tehtyihin reikiin säännöllisesti kasvukauden ajan. Näin lannoite tulee kärhöjen juuriston eikä rikkakasvien käyttöön.

Jalokärhöjen kantalajit ovat kalkkiperäisen maan kasveja, joten maan pH:n pitää olla ainakin 5,5–6. Maaperän pitää olla vettä läpäisevä, mutta tällaiset maat kuivuvat myös helposti. Jos paikalla on hyvä salaojitus, kuten rakennuksen seinustalla usein on, jalokärhöt viihtyvät parhaiten multavassa, kuohkeassa ja kosteutta pidättävässä savimaassa.

Kärhön tyvellä kasvavat kasvit auttavat maan kuohkean rakenteen säilyttämisessä. Silloin maa ei tiivisty eikä myöskään kuivu niin helposti.

Pentti Alanko

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)