Mainos

Koivu ja muurahaiset

No image
Mainos
Meillä on kesämökkimme pihalla iso koivu, joka on voinut viime kesään asti hyvin. Nyt sen lehdet mustuvat ja siitä putoaa jotain tummaa alla olevien vuo­ren­kil­pien lehdille. Koivu myös pudottaa lehtiään. Huonosti voiviin alaoksiin on ilmestynyt naa­vaa.

­Pi­ham­me reunalla on kaksi isoa muu­ra­hais­pe­sää. Muurahaiset kulkevat koivun runkoa pitkin edes­ta­kai­sin. Sitä ne ovat tehneet ainakin viimeiset kolme ke­sää.

On­ko­han muu­ra­hai­sil­la vaikutusta koivun huonoon vointiin? Mitä neuvoksi? Pitääkö koivu kaataa?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Puunne on vain jostain syystä stressaantunut eikä ole vastustuskykyinen. Kasvukauden ja talven säät vaikuttavat suuresti kasvien viihtymiseen. Kestävyys tauteja ja tuholaisia vastaan saattaa tilapäisesti alentua. Kun säät tulevat suotuisemmiksi, kasvit saattavat jo seuraavana vuonna olla terveitä.

Tuholaisille ja kasvitaudeille on luonteenomaista, että niitä on ajoittain runsaasti. Sitten ne taas katoavat vuosiksi.

Tänä kesänä monissa kasveissa on ollut runsaasti kirvoja, mutta niiden takia ei kasveja saa hävittää. Muurahaisten tiedetään hoitavan kirvoja. Muurahaisiakaan ei ole syytä hävittää, sillä ne kuuluvat luontoon.

Naavan esiintyminen ei ole huono merkki, vaan osoittaa ilman olevan puhdasta koivun kasvupaikalla. Naavaa tulee vanhoihin oksiin, jotka kasvavat jo luonnostaan hitaasti.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)