Mainos

Kirvat tuijissa

Mainos

Mikä töhnää tuijat? Niissä on valkoista, homeen kaltaista töhnää, hämähäkin verkkoja ja joitain rus­ket­tu­nei­ta oksia. Myös neulaset ovat kuihtuneet.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Ongelma saattaa olla villakilpikirva, vaikka kuvauksessa ei mainita kuin valkoinen homeen kaltainen töhnä. Termi kyllä kuvaa hyvin vahaeritettä, jonka villakilpikirva jättää lehtien pinnalle. Toukat ovat hyvin pieniä ja valkoisia. Nekin voivat ensinäkemältä näyttää homeelta.

Joskus kasvissa voi olla seittimäistäkin ainetta, mutta se on todennäköisesti hämähäkin tekemää. Villakilpikirvat maistuvat hämähäkeille.

Ihan pelkkä mäntysuopa ei auta, jos kyseessä on villakilpikirva. Kokeile ensiavuksi nahkeaa rättiä, jolla voit pyyhkiä saastuneet kasvinosat puhtaaksi. Sain omista pihdoistani villakilpikirvasaastunnan siedettävälle tasolle tällä menetelmällä.

Jos tämä ei auta, löytyy puutarhamyymälöistä Provado-niminen valmiste, jossa on imidaklopridi-tehoainetta. Sitä myydään spray-suihkeena tai hyönteispuikkona. Valmiste tehoaa erityisesti imeviin tuhohyönteisiin ja kilpikirvoihin.

 

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)