Mainos

Kirvat hortensiassa

Mainos

­Pi­hal­lam­me metsikön reunassa kasvaa hortensia, jonka uusissa versoissa ja kukinnoissa on joka vuosi kirvoja. Olen suihkuttanut niitä män­ty­saip­pua­liu­ok­sel­la. Lehdet muuttuvat kesän myötä ruskeiksi ja lakastuneen näköisiksi. Vaikuttaako kasvupaikka kirvojen esiin­ty­mi­seen? Hortensiamme kasvaa au­rin­koi­sel­la paikalla. Millä hävitän kirvat tuhoamatta pen­sas­ta?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kirvat ja muut kasvien riesat ovat merkki siitä, että pensaallanne on jotain hullusti. Kirvoja saattaa tulla ensimmäisinä vuosina nuoriin versoihin, mutta jokavuotinen kirvahyökkäys ei ole normaalia. Runsas kirvakanta hidastaa versojen kasvua.

Hortensianne ei ilmeisesti viihdy kasvupaikallaan, joten sillä ei ole vastustuskykyä kirvoja vastaan. Ehkä se kasvaa liian paahteisella ja kuivalla paikalla. Hortensia on runsasmultaisen, ravinteikkaan ja kosteutta pidättävän happaman maan kasvi. Maaperämme on yleensä sopivan hapanta.

Hortensialle sopii parhaiten puolivarjoinen kasvupaikka. Se tarkoittaa, että pensaan päällä ei ole varjostavia oksia, mutta lähistöllä kasvaa korkeampia puita ja pensaita. Hortensia viihtyy aurinkoisellakin paikalla, jos se saa tarpeeksi kosteutta maaperästä.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (2)
Meilläkotona.fi toimitus
viime maanantaina klo 15.49

Hei Anitta!

Käsittelemme kirvojen tunnistamista ja torjuntaa tarkemmin toisessa artikkelissamme, johon pääset seuraavasta linkistä: http://www.meillakotona.fi/puutarha/kasvit/lehtikirvat-tunnista-ja-torju

Toivottavasti löydät keinon kirvojen karkoittamiseen!

anitta
15.10.2016

ei tullut esille miten torja kirvat jos nntä tulee