Mainos

Kasvihuone vanhoista ikkunoista

No image
Mainos
Tar­koi­tuk­se­ni on rakentaa huvimaja-kasvihuone vanhoista ikkunoista. Majan päätyyn tulisi tomaattia tai kurkkua ja rakennuksen pitkällä sivulla olisi elementti, jonka voi nostaa pois, jos rakennusta käytetäänkin huvimajana. Kun suunnittelen rakennuksen si­joit­ta­mis­ta kas­vi­huo­ne­tar­koi­tuk­ses­sa, paljonko se tarvitsee valoa päivän mittaan? Haittaavatko isot puut varjoineen? Mihin il­man­suun­taan kasvihuone tulee sijoittaa? Vanhojen ikkunoiden pokat varjostavat varmasti hiukan. Katto tehdään plek­si­muo­vis­ta.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kasvihuone kannattaa sijoittaa puutarhassa mahdollisimman valoisalle paikalle. Yleinen suositus on rakentaa ansarin harja itä-länsisuunnassa, jos tila tontilla antaa myöten. Pieneen huoneeseen tulvii kuitenkin yleensä valoa riittävästi, joten ilmansuuntiin ei kannata kiinnittää liian paljon huomiota kotiansarin kysymyksessä ollessa.

Monesti isot puut tarjoavat kasvihuoneelle tervetullutta luontaista varjostusta. Mikäli puut kuitenkin varjostavat ansaria koko päivän, lienee paikallaan harkita joko puuston harventamista tai kasvihuoneen sijoittamista muualle puutarhassa.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)