Mainos

Käenkaali huonekasvina

No image
Mainos
Minulla on ruuk­ku­kas­vi­na violetti apila, joka kasvaa suuremmaksi kuin vastaava voimakkaasti leviävä pihakasvi. Si­sä­kas­vi­muun­nos on huo­mat­ta­vas­ti pihakasvia suu­ri­leh­ti­sem­pi, mutta sekin on kel­ta­kuk­kai­nen ja lehdiltään violetti. Mikä olisi oikea tapa hoitaa tätä hiukan ve­si­hei­nä­mäis­tä huonekasvia, joka kä­sit­te­lys­sä­ni nuukahtaa tavan takaa, mutta herää sitten taas henkiin. Mikä lienee tämän apilan oikea nimi?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kysymyksessä on jokin käenkaali, Oxalis. Sukuun kuuluu myös huonekasveina viljeltäviä lajeja. Sisäkukkina kasvatettavat yksilöt ovat kuitenkin pääsääntöisesti joko valko- tai punakukkaisia. Ne viihtyvät runsaassa hajavalossa ja pitävät tasaisesta kosteudesta.

Talveksi kasvit voidaan siirtää viileään ja niiden annetaan kuivahtaa. Vaihtoehtoisesti niitä voi hoitaa lepokauden huoneenlämmössä ikkunalaudalla niukasti kastellen. Kuihtuneet versot leikataan pois ja mukulat istutetaan keväällä uudelleen.

Punertavalehtisiä keltakukkaisia käenkaaleja ovat muun muassa tarhakäenkaali, Oxalis corniculata var purpurea, ja edellistä rehevämpi pihakäenkaali, Oxalis fontana ’Rufa’. Myös nämä pääsääntöisesti ulkona kasvatettavat kasvit suosivat valoisaa kasvupaikkaa ja tasaisen kosteaa kasvualustaa.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)