Mainos

Isoposliinikukan hoito

Mainos

Miten hoidan iso­pos­lii­ni­kuk­kaa?

Kukkiakseen isoposliinikukka vaatii valoisan paikan, mutta ei suoraa auringonpaistetta kuin vähän. Liian pimeässä kasvi ei kuki.

Kastele keväästä kukinnan loppumiseen saakka runsaasti, mutta anna mullan kuivahtaa lievästi kastelujen välillä, sillä kasvi ei siedä jatkuvaa märkyyttä. Kukinnan jälkeen vähennä hieman kastelua ja kastele talven yli vain sen verran, ettei multa pääse koskaan aivan rutikuivaksi.

Mikäli juuret ovat täyttäneet ruukun, istuta pistokkaista lisätyt isoposliinikukan yksilöt uudelleen keväällä hieman edellistä suurempaan ruukkuun. Vanhoille, monimetrisille, suurissa ruukuissa kasvaville yksilöille riittää tavallisesti pintamullan vaihto parin kolmen vuoden välein.

Jos istutat nuoren kasvin vuosittain isompaan ruukkuun, se ei tarvitse lannoitusta, sillä uuden mullan mukana kasvi saa myös ravinteita. Vanhoja, samassa ruukussa vuosia kasvaneita yksilöitä lannoitetaan keväällä ja kesällä parin viikon välein.

Isoposliinikukka pärjää hyvin normaalissa huoneenlämmössä kautta vuoden, mutta talvella kasvin ihannelämpötila on 10–15 astetta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)