Mainos

Ihmepensaan leikkaus

Mainos

Voiko ihmepensaan saada haaromaan leik­kaa­mal­la?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Ihmepensas (Codiaeum variegatum) haaroo luontaisesti vasta ikääntyessään ja kookkaaksi kasvaessaan. Varren katkaiseminen ei välttämättä lisää haarojen lukumäärää, sillä katkaistun latvan tilalle kasvaa tavallisesti yhdestä kolmeen uutta haaraa.

Jos et malta odottaa kasvin ikääntymistä ja haaromista, voit tuuheuttaa sitä ottamalla kasvista noin kymmensenttisen latvapistokkaan. Ei ole väliä, leikkaatko pistokkaan lehtien alapuolelta tai lehtien välistä. Jäljelle jääneen emokasvin rungon voi sitten jättää sen pituiseksi tai leikata haluamansa mittaiseksi tapiksi, ei kuitenkaan mielellään alle kymmensenttiseksi. Vanha runko tekee ainakin yhden uuden haaran, ja samaan ruukkuun voit aikanaan istuttaa latvapistokkaan.

Jos latvapistokkaassa on lehtiä, poista muutama alin lehti. Juurruta pistokas mieluiten omassa ruukussaan suoraan multaan pistettynä ja läpinäkyvällä muovipussilla peitettynä. Parhaiten se juurtuu noin 25 asteen lämmössä. Juurtumisen ja kasvuun lähdön jälkeen voit istuttaa sen emokasvin kanssa samaan ruukkuun.

Ihmepensaan maitiaisneste on myrkyllistä, joten kädet ja leikkaamiseen käytetyt työvälineet on syytä pestä.
 

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)