Mainos

Hirvensarvisaniaisen hoito?

Mainos
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Asuinhuoneessa hirvensarvisaniainen (Platycerium bifurcatum) viihtyy valoisassa tai puolivarjoisessa, mutta suurimman osan päivästä auringolta suojatussa paikassa. Kasvihuoneessa tai talvipuutarhassa se kestää aurinkoakin.
Kasvilla on kahdenlaisia lehtiä: vihreitä liuskottuneita kasvulehtiä ja nuorina vihreitä, mutta vanhemmiten ruskeiksi ja paperimaisiksi kuihtuvia vaippalehtiä. Kuihtuneita vaippalehtiä ei saa poistaa. Hirvensarvisaniainen kestää lievää kuivuutta, mutta sitä on parasta kastella niin, että koko kasvualusta kastuu kunnolla. Sen jälkeen kasvualusta saa kuivahtaa ennen uutta kastelua. Vaippalehdet voivat kuitenkin vaikeuttaa kastelua, sillä ne saattavat kasvaa ruukun päälle niin, ettei kannukastelu päältä enää onnistu. Silloin ainoa käytännöllinen kastelutapa on upottaa ruukku hetkeksi veteen esimerkiksi pesuvatiin.
Pölyn poissa pitämiseksi voit sumuttaa kasvia kevyesti aina silloin tällöin. Älä kuitenkaan koskaan pyyhi nukkapintaisia lehtiä, sillä samalla nukkakin häviää ja kasvin koristearvo kärsii.
Kasvi viihtyy vuosia samassa ruukussa, eikä sitä ole tarpeen istuttaa uudelleen, ellei kasvi ole kasvanut ruukustaan ulos. Mitä vanhempi kasvi on, sen kookkaammiksi ja alaspäin kaartuvimmiksi sen kasvulehdet kasvavat. Silloin kasvi pääsee parhaiten oikeuksiinsa, kun se laitetaan seinälle seinäamppeliin.
 

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)