Mainos

Gardenia ulkokasvista huonekasviksi?

Mainos
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Gardenia (Gardenia augusta) ei pidä suurista muutoksista. Jos kasvissa on nuppuja, voit varautua siihen, että osa nupuista kuihtuu. Muuta haittaa siirrosta ei kasville kuitenkaan ole.
Gardenia on helppohoitoinen huonekasvi, kunhan vain muistat pari perusasiaa. Se pitää valosta, mutta keväällä ja kesällä se pitää suojata raa’alta auringonpaahteelta. Anna kasvualustan kevyesti kuivahtaa kastelujen välillä. Jos lehdet ja nuput alkavat nuupahtaa, silloin on jo kiire kastella, koska paha kuivuminen johtaa nuppujen ja alimpien lehtien varisemiseen.
Gardenia on happaman maan kasvi. Jos kasvisi on niin iso, että se kukkii ympäri vuoden, voit lannoittaa sitä jatkuvasti parin viikon välein kalkittomalla lannoitteella, esimerkiksi havu- ja rodolannoitteella. Pienemmälle kasville riittää lannoitus keväällä ja kesällä.
Kuivassa huoneilmassa gardenia saa helposti vihannespunkkeja. Voit ehkäistä niiden ilmaantumista sumuttamalla kasvia aina silloin tällöin. Älä kuitenkaan sumuta isoja nuppuja ja avonaisia kukkia, sillä silloin niihin tulee helposti ruskeita läiskiä.
Visa Lipponen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)