Mainos

Chilin tuholaiset

Mainos

Miten hävitän ötökät chilipuusta? Mustia ötököitä on erityisesti kukissa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Huoneoloissa kasvatettavia chili-kasveja (suku Capsicum) vaivaavat helposti erilaiset tuholaiset. Päivittäinen kasvin sumuttaminen auttaa pitämään tuholaiset loitolla, mutta ei täysin estä niiden ilmaantumista.

Chilien tuholaiset ovat yleensä kirvoja, ripsiäisiä tai seittiä kutovia vihannespunkkeja. Kuvauksesta päätellen chilissäsi on joko kirvoja tai ripsiäisiä. Kukkien lisäksi niitä löytyy varmasti myös muualta kasvista. Tarkista erityisesti lehtien alapinnat.

Koska chilit on tarkoitettu syötäviksi, torjunnassa ei voi käyttää kasvisolukkoihin imeytyviä aineita, kuten esimerkiksi multaan työnnettäviä hyönteistikkuja.
Upota ensin koko kasvi haaleaan veteen, johon on sekoitettu joukkoon hieman Puu-Tolua. Jos tuholaiset eivät sillä häviä, pitää turvautua voimakkaampiin, sumutteina saataviin torjunta-aineisiin. Niitä voi ostaa kukkakaupoista, marketeista ja puutarhamyymälöistä. Sumutepurkkien kyljessä on ohjeet, kuinka ainetta käytetään ja mikä on varoaika eli kuinka kauan torjunta-aineen jäämiä voi löytyä kasvista.

Käsittely Puu-Tolulla tai sumutteilla ei tuhoa tuholaisten munia. Jotta niistä ei pääsisi kasvamaan uutta sukupolvea, uusi käsittely ainakin kaksi kertaa parin viikon välein.


 

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)