Mainos

Avokado kukkimaan?

Mainos

En ole koskaan kuullut, että kenelläkään olisi siemenestä kasvatettu avokado (Persea americana) kukkinut huonekasvina. Siemenestä kasvatetuilla avokadoilla on pitkä nuoruusvaihe, ennen kuin ne kukkivat. Lajikkeesta ja olosuhteista riippuen kukintaa voi odottaa aikaisintaan 3–11 vuoden kuluttua. Siinä vaiheessa se on huonekasviksi yleensä jo liian suuri, vaikka sitä yrittäisi pitää leikkaamalla kuinka pienenä tahansa.

Ruukkukasvatukseen sopivia lajikkeita voi tilata ulkomailta. Esimerkiksi lajike ’Day’ on hyvä huonekasvina. Ruukkuun kehitetyt avokadot ovat vartettuja, eli perusrunkoon on vartettu kukintaikäinen oksa. Siksi ne kukkivat jo melko pienikokoisina.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Pidä avokadoa talvella niin valoisassa paikassa kuin mahdollista, mutta kaukana lämpöpatterista, joka kuivattaa helposti lehtiä. Lehtien päivittäinen sumutus lisää kasvin viihtyvyyttä. Älä päästä multaa talvellakaan rutikuivaksi, vaan kastele uudestaan pintamullan kuivahdettua. Lannoita myös talvella kerran kuussa.

Jos kasvista tulee talven aikana resuisen näköinen, voit leikata sen huoletta keväällä. Kasvi versoo hyvin lyhyestä, parikymmensenttisestä lehdettömästä tapistakin.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (1)
Arja Lampinen
04.08.2016

Minulla kasvaa avokadopuu jo 4:ttä vuotta. Siihen on viimeksi tullut vaakasuoraan yksi n.20cm oksa .Onkohan se oksa ,johon voi odottaa kukkaterttua? Jännityksellä odotan.Puu on oikeasti jo puutunut ja n.120cm pitkä.Ruukkua olen vaihtanut vain kerran isompaan.Lehdet ovat jopa 20cm pitkiä.Ruukun vaihdon jälkeen luulin menettäväni koko kasvin.Ei tykännyt .