Mainos

Appelsiinipuun leikkaus

Mainos

­Haa­roit­tuu­ko ap­pel­sii­ni­puu leik­kauk­sel­la? Haluaisin taimesta puun nä­köi­sen.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Kun tavoitteena on puun näköisen kasvin kasvattaminen, rungon kannattaa antaa kasvaa rauhassa korkeutta. Appelsiini haaroo voimakkaasti heti leikkaamisen jälkeen. Latvan katkaiseminen tekee runkoon ikävän mutkan, sillä uusi latva kasvaa rungon kyljessä olevasta silmusta. Joskus tuloksena voi olla myös useampia pystykasvuisia haaroja, jolloin kasvi alkaa muistuttaa enemmän pensasta kuin puuta.


Jos rungon alaosasta haluaa oksattoman, kehittyvät oksat napsaistaan pois heti niiden alkaessa kasvaa. Silloin runkoon jää mahdollisimman pieni haavapinta, joka kasvaa nopeasti umpeen. Jos sivuoksien antaa kasvaa ja poistaa ne vasta myöhemmin, haavapintakin on suurempi, eikä välttämättä enää umpeudu kauniisti.


Appelsiinin oikea leikkausaika on keväällä. Sivuhaarojen lyhentäminen lisää niiden haaromista, mikä saa aikaiseksi oksaisen ja puumaisen vaikutelman.
 

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (1)
moona
17.03.2016

Minulla on siemenestä kasvatettuja, 8cm korkuisia, appelsiinipuun taimia. Haluaisin niistä puun näköisiä,mutta kuinka korkeaksi varren kannattaa antaa kasvaa ennenkuin leikkaa latvan?