Mainos

Appelsiini kukkimaan

No image
Mainos

Miten saan ap­pel­sii­ni­puun kukkimaan?30 vuotta vanha ap­pel­sii­ni­puu­ni on kesät par­vek­keel­la. En ole vuosiin vaihtanut multaa, sillä kasvia ei saa irti al­ta­kas­te­lu­ruu­kus­ta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen


Kukkiakseen appelsiini tarvitsee paljon valoa ja mielellään noin joka toinen vuosi uudelleen istutuksen suurempaan ruukkuun. Luulen, että kasvinne kukkimattomuuden syy on se, että sitä ei ole istutettu vuosiin uuteen ruukkuun ja juuret ovat täyttäneet kaiken tilan.
Oikea lannoittaminen saattaa saada kasvin kukkimaan. Kokeile ensin mieluiten sitruslannoitetta, esimerkiksi Neudorff BioTrissol Zitrus Dünger. Sitä myy ainakin Esbau Bio-garden (esbau.fi).
Jos kasvi ei reilun vuoden sisällä lannoittamisesta kuki etkä halua kasvattaa sitä pelkkänä viherkasvina, se kannattaa istuttaa uudelleen. Altakasteluruukku pitää vain rikkoa jollakin työkalulla, esimerkiksi rautasahalla, jotta saat kasvin juuripaakkuineen irti. Appelsiinin juuret ovat varmasti kasvaneet pohjaritilän läpi. Sitä ei tarvitse väkisin repiä pois, vaan sen voi jättää paikoilleen ja istuttaa kasvi sen kera uuteen, entistä suurempaan ruukkuun.
Kun juurilla on taas tilaa kasvaa ja kasvi saa sopivasti ravinteita ja valoa, kukinnankin pitäisi onnistua.
Visa Lipponen
 

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)