Mainos

Apostolinmiekka kituu

No image
Mainos
Olen jo parin vuoden ajan yrittänyt saada apos­to­lin­mie­kan (Neomarica northiana) menestymään, mutta tämä nykyinen näyttää kuihtuvan samoin kuin en­sim­mäi­nen­kin. Lehdet ruskistuvat kärjistä ja reunoilta alkaen ja kuolevat lopulta kokonaan. Uusia lehtiä ei kasva. Kastelen kerran viikossa tai harvemmin, mutta multa kuivuu todella hitaasti muihin kasveihin verrattuna. Kasvi on suunnilleen puo­li­var­jos­sa länsi-ikkunalla. Miten saisin tämän upean viherkasvin ku­kois­ta­maan?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Apostolinmiekka on perinteinen isoäidinkasvi. Lajin kerrotaan kukkivan vasta kasvatettuaan kaksitoista miekkamaista lehteä, joskin poikkeus vahvistaa säännön tässäkin tapauksessa. Apostolinmiekka pitää runsaasta valosta. Säännöllinen lannoitus kerran viikossa keväästä syksyyn edistää kasvin hyvinvointia. Laji kestää kuivuutta, ja kastelukertojen välillä mullan onkin hyvä antaa kunnolla kuivahtaa.

Lehtien ruskettuminen voi viitata kosteusongelmiin kasvualustassa, samoin mullan hidas kuivuminen. Vaihtakaa apostolinmiekalle keväällä multa ja salaojittakaa ruukun pohja esimerkiksi kevytsoralla. Tarjotkaa kasville lisäksi mahdollisimman valoisa kasvupaikka, mutta suojatkaa tarvittaessa lehtiä suoralta auringon paahteelta.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)