Mainos

Amatsoninlilja näivettyy

No image
Mainos
Amat­so­nin­lil­ja­ni on alkanut nahistua ja näivettyä ole­mat­to­mak­si. Lehtiä tulee erittäin harvoin, ja ne jäävät hyvin mataliksi tai eivät kasva ollenkaan. Mitä olen tehnyt väärin? Miten voin korjata tilanteen?
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Amatsoninliljan huonovointisuus voi johtua monesta eri syystä. Laji viihtyy runsaassa valossa, mutta vaatii suojausta keskipäivän paahteelta. Amatsoninliljaa kastellaan kerralla runsaasti, ja kasvualustan annetaan kevyesti kuivahtaa kastelukertojen välissä. Kasvukaudella kasteluveteen lisätään lannoitetta kerran viikossa.

Lepokauden ajaksi lannoitus lopetetaan ja kastelu minimoidaan. Kukkiakseen runsaasti amatsoninlilja vaatii kasvurauhan. Se viihtyy ahtaassa ruukussa. Mullanvaihto on ajankohtaista vasta, kun juuret täyttävät kasvuastian, eli yleensä noin kolmen vuoden välein. Mullan vaihdon yhteydessä kasvia voidaan haluttaessa jakaa.

Kannattaa tarkistaa amatsoninliljan sipulien kunto. Mikäli ne ovat kovia ja hyväkuntoisia, istuta sipulit uudelleen niin, että kärjet jäävät hieman näkyviin mullan yläpuolelle.

Teija Heinonen

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)