Mainos

Kultasade kukkaan

No image
Mainos
Kuinka saisin kultasateeni kukkimaan? Se on kasvanut hyvin kolmen vuoden ajan. Lehdet ovat normaaleja ja runko tukeva, mutta kukat puuttuvat. Olen lannoittanut he­vos­voi­mal­la keväisin ja kas­te­lu­lan­noit­teel­la kesäisin. Syksyisin annan Biolanin syys­lan­noi­tet­ta. Kalkkiakin se on saanut vuosittain. Asun Ky­men­laak­sos­sa, vyöhykkeiden II ja III rajamailla.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Kultasade on luonnostaan pikku puu, joka tarvitsee aikaa kehittyäkseen täysikasvuiseksi eli kukkivaksi kasviksi.

Jos kysymyksessä on tavallisimmin kasvatettu kaljukultasade (Laburnum alpinum), se on todennäköisesti lisätty taimitarhassa siemenkylvön kautta. Siitäkin syystä kukinnan alkaminen viivästyy.

Kukkivat kultasateet eivät yleensä ole pienikokoisia. Toisaalta olen nähnyt talvipuutarhoissa pienikokoisina kukkivia kultasateita, mutta ne ovat todennäköisesti tarhakultasateita.

Ulkomailla kasvatetaan yleisesti tarhakultasadetta (L. x watereri ’Vossii’), joka on kaljukultasadetta talvenarempi. Sitä ei voida lisätä siemenestä aitona vaan kasvullisesti varttamalla tai pistokkaista. Siitä syystä sen taimet kukkivat jo nuorina.

Myös lannoituksella on merkitystä kukinnan alkamiseen. Jos taimet saavat liikaa typpeä, kasvu on rehevää, mutta kukinta viivästyy. Sen sijaan kali ja fosfori ovat ”kukkaravinteita”, jotka edistävät kukintaa.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)