Mainos

Hedelmien toivossa

No image
Mainos
Istutin keväällä ja­pa­nin­ruusu­kvit­te­nin. Radion puu­tar­haoh­jel­mas­sa neuvottiin istuttamaan kahta lajiketta, jos haluaa niiden tuottavan hedelmiä. Minkä nimisiä lajikkeita on olemassa? Mistä tiedän, mikä lajike soveltuu oman taimeni seuraksi? Tai­mi­kau­pas­sa ei osattu neuvoa.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Japaninruusukvittenillä on vähän kysyntää hyötykasvina, vaikka se on varsin käyttökelpoinen taloudessa.

Yksinäinenkin pensas saattaa tuottaa satoa, mutta useimmitentarvitaan kahta kantaa, jotta hedelmiä muodostuu. Kannattaa kuitenkin istuttaa useita pensaita, sillä yhdestä pensaasta ei saa paljon satoa, vaikka hedelmiä muodostuisi.

Ruusukvittenin lajikkeita on harvoin saatavilla. Tilanne ei ole silti toivoton, sillä myynnissä olevat taimet ovat yleensä siemenkylvön kautta lisättyjä. Näin ollen ne eivät ole samaa kantaa.

Markkinoilla on myös kasvullisesti kesäpistokkaista lisättyjätaimia. Ne eivät kykene tekemään hedelmiä, vaikka niitä istuttaisikin useita.

Lisäystapa ei aina ole taimikauppiaan tiedossa. Sen vuoksi taimet kannattaa ostaa eri taimitarhoista tai -kauppiailta, jolloin ne ovat todennäköisesti eri kantaa.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)