Mainos
Mainos
Musta värittää entistä vahvemmin keittiöitä. Sitä on kaa­pis­tois­sa, laatoissa, jopa ko­din­ko­neis­sa. Kokosimme Seinäjoen asun­to­mes­su­jen keit­tiöt­ren­dit – lue tästä!

1. Vahva tulokas musta

Monessa messukeittiöissä kaapistot ovat mustavalkoisia, osassa koko keittiö on kokonaan dramaattisen musta. Paras esimerkki tästä on kuvan Lumiance-talossa (kohde 33), jossa upea Nixi-keittiö sulautuu saumattomasti oleskelu- ja ruokailutilan sisustukseen. Hieno mustan hallitsema keittiö on myös Keittiömaailman Suolassa ja Pippurissa (32). Kannustalo Pohjanmaassa (24) Topi-keittiöiden kaapistot ovat kitinväriset, mutta koko taustaseinä on laatoitettu mustaksi.

2. Ikisuosikki valkoinen

Valkoiset keittiöt pitävät pintansa vuodesta toiseen. Eikä mikään ihme, sillä ne istuvat hyvin skandinaaviseen sisustukseen. Osa keittiöistä on täysvalkoisia tasoja, välitilaa ja jopa koneita myöten. Joissakin valkoiseen on yhdistetty ripaus mustaa tai puuviilua. Monissa valkoisissa keittiöissä pyritään eleettömyyteen. Parhaat esimerkit niistä löytyvät Teri-Talojen Cubosta (25), Lakka Lakeudesta (11), kuvassa, ja Design-Talojen Triosta (27).

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

3. Lämmittävä tammi

Puuviiluovia näkee messukotien keittiöissä yllättävän paljon. Ne lämmittävät kokonaisuutta hienosti. Koko keittiö on harvoin puunvärinen. Monessa keittiössä alakaapit ovat viilua ja yläkaapit valkoiset tai päinvastoin. Ruokapöytä on usein puunvärinen, ja siihen yhdistetään mustat tai valkoiset tuolit. Puuviilua löytää ainakin Kastellin Koriasta (kohde 36), kuvassa, ja Talo Nixistä (17).

4. Hillitty maalaisromantiikka

Muutamassa kohteessa keittiö edustaa modernia maalaisromanttista tyyliä, jossa sävyt ovat taitettuja ja hillittyjä. Korkeat, lasiovelliset astiakaapit, rouheat lattia- ja laattapinnat sekä kauniit vetimet kuuluvat tyylin tunnusmerkkeihin. Tyylikkäimmillään hillitty maalaisromantiikka on Kannustalossa (24), kuvassa, ja Honkatalojen Lumimustikassa (41).

5. Näyttävät saarekkeet

Lähes joka talossa olohuone, ruokailutila ja keittiö ovat yhtenäistä tilaa, joissa suuret saarekkeet ovat keskeisillä paikoilla. Useasti liesitaso on sijoitettu saarekkeeseen ja toisella puolella on pidennetty pöytätaso baarituoleineen aamiaisen nauttimista varten. Näyttäviä saarekkeita on muun muassa Jämerän Samsössa (kohde 13), Design-Talon Triossa (27) ja kuvan Honka Markissa (19).

6. Upeat riippuvalaisimet

Työtasojen ja saarekkeiden yläpuolella näkee yhä useammin kauniita riippuvalaisimia. Monessa kohteessa ne ovat tunnettujen suunnittelijoiden tuotoksia, ja niitä asennetaan useampi riviin, jotta koko taso saadaan valaistua. Seinäjoella näihin voi tutustua ainakin Lumiance-talossa (33), Honka Markissa (19), Jetta-Talossa (32) ja Passiivikivitalojen Kosteusturvakodissa (26), kuvassa.   

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (2)
Anonyymi
06.07.2016

Kuva teksti on vääri kohde 41 lumimustikka ei ole kuvassa.

Pirjo
23.06.2016

Miten toi keittiön ikkuna aukeaa. Onko hana irrotettavissa?