Mainos

Pekan blogi: maalausta, tapetointia ja takan muurausta

Mainos
Metsästä messutaloksi – osa 5: Tammikuussa ra­ken­nuk­sel­la on ollut vuorossa pintojen vii­meis­te­ly­maa­laus ja takan muuraus.

Maalareiden saatua materiaaliluettelot (huonekortit) päästiin talolla vihdoin aloittamaan sisäseinien pintojen viimeistely. Kun seinien pohjatyöt oli tehty huolellisesti, pintojen viimeistelymaalaus sujui nopeasti. Maalaamisen jälkeen laitettiin vielä muutamaan seinään tehostetapetteja.

Kauan odotettu takka saapui pihalle viitenä lavana. Sattumalta paikalla olleet timpurit kantoivat takan osat heti sisälle lämpimään. Aurauspenkkojen takia lavat oli jätetty tielle, ja ne oli turvallisuussyistä kannettava pois siitä. Tavarantoimitusten takia lumityöt pitäisi olla tehtynä koko rakentamisen ajan.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Takkamuurarit aloittivat työt mitoittamalla takan paikan ja läpiviennit väli- ja yläpohjaan. Turvaetäisyydet pitää ottaa huomioon aina valmistajan ohjeiden mukaan. Myös yläpohjan läpiviennin on oltava ilmatiivis ja ohjeiden mukaan palovillalla suojattu. Takka valmistui ja odottaa nyt pinnoitusta. Ennen pinnoitusta takan taakse muurataan vielä pätkä kantavaa seinälinjaa.

Kalustetoimitus on tulossa viikolla 8, ja sitä ennen pitäisi olla tehtynä kaikki lattiapinnat, sisäkatot ja kosteiden tilojen laatoitukset. Niistä seuraavalla kerralla.

 

Työpäällikkö Pekka Tavi Jukka-taloista tarkkailee tässä blogissa omin silmin, kuinka talotehtaan Trendo-suurelementtitalo nousee Hyvinkään asuntomessuille kesäksi 2013. Pekka itse asuu Lahdessa.

Lue lisää asuntomessutalon rakentamisesta:
Pekan blogi: materiaalivalintoja ja tarkemittauksia
Pekan blogi: tehokkaasti tasalämpöistä
Messutalo ValmisJukka Trendo

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)