Mainos

Maaperän vaihto vaati kädenvääntöä

Mainos
Mes­su­ra­ken­ta­jien mää­rä­tie­toi­sen kädenväännön ansiosta suolle kaa­voi­tet­tu­jen tonttien maaperä vaihdettiin. Maa­pe­rä­mit­te­löön kului kuitenkin useita kuukausia tärkeää ra­ken­ta­mi­sai­kaa.

Passiivienergiatalo istui rakentajapariskunnan asumisen hyvinvointia edistävään konseptiin, mutta kaupunki oli myös tarjonnut messurakentajille rahallista porkkanaa. Jos alueelle rakentaisi passiivienergiatalon, viiden ensimmäisen vuoden ajan tontin vuokrasta perittäisiin vain puolet, joka se merkitsi perheelle 1 200 euron säästöä.

Messualueen seitsemän tonttia oli kaavoitettu suolle, ja näistä yksi lähes 800-neliöinen oli pariskunnalle tarjottu. Edessä olikin sitkeä ja aikaa vievä kädenvääntö kaupungin virkamiesten ja tulevien rakentajan kesken.

– Virkamiehet yrittivät ratkaista ongelman yksinkertaisin keinoin ajattamalla pettävään maapohjaan suurikokoista kivimursketta. Tonttimme näyttikin vesilammikolta, jossa uiskenteli kivimursketta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Messurakentajien määrätietoinen kädenvääntö jatkui aikansa. Lopulta maaperä vaihdettiinkin viiden metrin syvyydeltä ja muutaman päivän junttaamisen jälkeen tontista muokkaantui syvältä tiivistetty rakennuspohja. Maaperämittelöön kului useita kuukausia tärkeää rakentamisaikaa, joten kevät oli jo pitkällä, kun perhe pääsi jatkamaan.

Elettiin jo vuoden 2011 syyskuuta, kun työt Kiplinginkujalla pääsivät todella käyntiin. Rakennustöissä uurasti ammattilaisten tiimi, ja avaimet käteen -sopimuksella talo valmistui sovitussa aikataulussa.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)